Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Persoanele nevaccinate, risc de 17 ori mai mare să fie internate cu COVID

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 3 septembrie 2021, ora 09:54

Persoanele nevaccinate au o probabilitate de 17 ori mai mare de a fi spitalizate din cauza COVID-19, față de persoanele imunizate, arată un studiu realizat în Statele Unite ale Americii.

Studiul COVID-NET al CDC demonstrează că persoanele nevaccinate au de 17 ori mai multe șanse de a fi spitalizate cu COVID-19 decât persoanele care sunt complet vaccinate.

studiu SUA

„În perioada 24 ianuarie - 24 iulie 2021, ratele cumulative de spitalizare au fost de 17 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate, defalcate pe grupe de vârstă au fost de 23 de ori, 22 de ori și 13 ori mai mari (nevaccinați comparativ cu vaccinați) pentru cei cu vârste cuprinse între 18-49, 50-64 și ≥65 ani respectiv”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

De asemenea, în perioada 27 iunie - 24 iulie, ratele de spitalizare au fost de> 10 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate pentru toate grupele de vârstă pe parcursul tuturor săptămânilor, perioadă în care varianta Delta a devenit predominantă.

studiu CDC

Reprezentanții CNCAV precizează că vaccinurile continuă să joace un rol critic în prevenirea bolilor grave COVID-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Etichete: persoane nevaccinate vaccinati CNCAV

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.