Newsflash
Internaționale

Peste 100 de centre pentru teste antigen rapide, instalate în Israel

de Dorina Novac - aug. 9 2021
Peste 100 de centre pentru teste antigen rapide, instalate în Israel

În contextul unei creșteri a cazurilor de infecții cu SARS-CoV-2, Israelul a instalat centre pentru teste antigen rapide în toată țara, a anunțat serviciul de urgenţă Magen David Adom.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Magen David Adom (MDA) a deschis, duminică, 120 de staţii pentru detectarea rapidă a coronavirusului.

teste antigen rapide

Testul rapid, destinat în special persoanelor nevaccinate şi care au nevoie de un permis sanitar COVID-19 sau celor vindecate de coronavirus, oferă rezultatele în 15 minute, scrie Agerpres.

„Testul la aceste centre costă 52 de shekeli (aproximativ 17 euro) şi permite obţinerea unui permis sanitar din partea Ministerului Sănătăţii, cu o valabilitate de 24 de ore. De duminică dimineaţa, persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test cu o durată de cel puţin de 24 de ore, în timp ce ministerul a anunţat, de asemenea, să extindă permisul de sănătate la copiii sub 12 ani din 20 august”, transmite sursa citată.

Israelul încearcă să evite o nouă carantină, în timp ce ţara a cunoscut în ultimele săptămâni o creştere a contaminărilor.

„Intrarea în carantină se va impune ca ultimă soluţie”, a subliniat ministrul sănătăţii Nitzan Horowitz într-un comunicat, salutând lansarea testării rapide.

În decembrie anul trecut, Israelul, țară cu nouă milioane de locuitori, a fost unul dintre primii care au lansat o vastă campanie de vaccinare, graţie unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer, care îi oferă acces rapid la milioane de doze în schimbul datelor biomedicale despre efectele vaccinului, potrivit france24.com.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe