Newsflash
Internaționale

Peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, administrate la nivel mondial

de Dorina Novac - feb. 2 2021
Peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, administrate la nivel mondial

Peste 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate până acum la nivel mondial, potrivit datelor centralizate de Bloomberg.

În total, au fost administrate peste 101 milioane de doze în 64 de țări. Datele analizei Bloomberg arată că ritmul de vaccinare continuă să crească, ajungând până la aproximativ 4,25 milioane de doze pe zi.

vaccin la nivel mondial

În Statele Unite, numărul persoanelor care au primit cel puțin o doză este mai mare decât a celor care au fost testați pozitiv cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Până acum, în SUA au  fost administrate aproximativ 32,8 milioane de doze, rata medie de vaccinare fiind 1,34 milioane de doze pe zi.

doze de vaccin administrate

Americanii sunt urmați de China, cu 24 de milioane de doze și Marea Britanie, cu 9,79 milioane. Israelul continuă să fie în top în ceea ce privește rata vaccinării, cu 55,1 doze administrate la 100 de locuitori.

România se află pe locul 16 în lume, după, Italia, Spania, Franța, Polonia, Canada, Rusia, cu 691.415 de doze făcute și o rată zilnică de doze administrate de 35.019 doze.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe