Newsflash
Internaționale

Peste 1,6 milioane de doze de vaccin Moderna, suspendate în Japonia

de Dorina Novac - aug. 26 2021
Peste 1,6 milioane de doze de vaccin Moderna, suspendate în Japonia

Japonia a suspendat utilizarea a aproximativ 1,63 de milioane de doze de vaccin Moderna din cauza contaminării.

Ministerul Sănătății din Japonia a precizat că au fost găsite „materiale străine” în unele doze dintr-un lot de aproximativ 560.000 de flacoane, scrie BBC.

vaccin moderna

Takeda Pharmaceutical, care vinde și distribuie vaccinul anti-COVID în Japonia, a declarat că Moderna a suspendat trei loturi ca măsură de precauție.

„Până în prezent, nu au fost identificate probleme de siguranță sau de eficacitate”, a spus Moderna, adăugând că va colabora cu autoritățile de reglementare și cu Takeda pentru a investiga problema în continuare.

Potrivit sursei citate, nu există detalii despre ce sunt „obiectele străine”, dar Takeda le-a descris ca fiind particule, după care a spus că a efectuat o examinare de urgență.

Rapoartele de contaminare au provenit și din alte șapte centre de vaccinare, potrivit ziarului Japan Times, cu 39 de flacoane - sau 390 de doze - despre care s-a constatat că au fost afectate.

Ministerul Sănătății a publicat numerele loturilor, astfel încât persoanele care au primit vaccinul înainte de suspendare să poată verifica dacă au primit o injecție potențial contaminată, a adăugat Japan Times.

Puțin peste 40% dintre japonezi sunt complet vaccinați împotriva COVID-19 și aproximativ 50% au primit o singură doză.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe