Newsflash
Internaționale

Peste 50% din avorturile din SUA sunt provocate cu ajutorul medicamentelor

de Florentina Ionescu - feb. 25 2022
Peste 50% din avorturile din SUA sunt provocate cu ajutorul medicamentelor

Mai mult de jumătate dintre avorturile realizate în Statele Unite sunt provocate cu ajutorul medicamentelor, și nu efectuate pe cale chirurgicală, arată statisticile.

Un raport dat publicității joi, 24 februarie a.c., arată că majoritatea avorturilor din Statele Unite sunt efectuate în prezent cu ajutorul medicamentelor și mai puțin prin intervenție chirurgicală. Acest trend a înregistrat un vârf în timpul pandemiei, scrie Associated Press, pe măsură ce telemedicina a fost tot mai folosită, iar expedierea medicamentelor prin poștă a fost permisă de autorități. 

medicament avort sua statistica
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Astfel, mai mult de jumătate dintre avorturile provocate în Statele Unite sunt realizate în prezent prin intermediul substanțelor medicamentoase și mult mai puține avorturi sunt efectuate pe cale chirurgicală. Aceasta este concluzia unui raport publicat săptămâna aceasta.

În 2020, medicamentele pentru avort au fost responsabile de 54% dintre toate avorturile realizate în Statele Unite ale Americii, crescând proporția de la aproape 44% cât era în 2019.

Cifrele preliminare provin de la Institutul Guttmacher, un grup de cercetare care susține drepturile femeilor în ceea ce privește avortul. Grupul respectiv colectează mai multe date comprehensive referitoare la avorturi decât guvernul din SUA.

Sursa citată mai arată că utilizarea medicamentelor pentru provocarea avortului este în creștere încă din anul 2000, când FDA, agenția federală pentru hrană și medicamente a Statelor Unite, a aprobat Mifepriston, principalul medicament utilizat în provocarea unui avort.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe