Newsflash
Internaționale

Peste 55.000 de țigarete electronice interzise de la vânzare

de - sept. 3 2021
Peste 55.000 de țigarete electronice interzise de la vânzare

Peste 55.000 de sortimente de ţigarete electronice, cu diferite arome, au fost blocate la comercializare de FDA.

Este prima interdicţie care vizează ţigările electronice după decizia din luna septembrie a anului trecut, de a le solicita producătorilor să aplice pentru revizuire premarket. Decizia a fost luată ca urmare a riscului prezentat de aceste produse, utilizate preponderent de tineri.

        Deși pare o alternativă sănătoasă a consumului de tutun, vapingul a fost asociat în mai multe rânduri cu afectarea pulmonară și chiar cu creșterea riscului de deces. Reprezentanţii FDA au declarat că știu că produsele cu tutun și arome sunt extrem de atrăgătoare, în special pentru tineri. Un sondaj realizat de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) în 2019 arăta că 27,5% dintre elevii de liceu americani și 10,5% dintre cei de gimnaziu au utilizat măcar o dată un astfel de produs în luna precedentă completării chestionarului. În 2020, aproximativ 20% dintre liceeni și aproape 5% dintre elevii de gimnaziu au declarat că au utilizat astfel de produse, arată un studiu publicat în JAMA Network Open.

        Decizia FDA vizează ţigarete electronice cu arome precum cola, prăjitură cu măr sau cereale cu aromă de scorţișoară.

        Reprezentanţii FDA argumentează că măsura luată nu reprezintă eliminarea definitivă a acestor produse, însă există necesitatea de a le revizui impactul asupra sănătăţii. Potrivit surselor citate, administraţia va evalua dacă beneficiul pe care îl au pentru adulţi este suficient de mare pentru a depăși ameninţarea pe care o reprezintă pentru adolescenţi.

 


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2021/08/26/health/fda-blocks-ecig-products/index.html

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2755265

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe