Newsflash
Internaționale

Pfizer-BioNTech dezvoltă un vaccin ARNm contra gripei și COVID-19

de L. Budin - nov. 7 2022
Pfizer-BioNTech dezvoltă un vaccin ARNm contra gripei și COVID-19

Pfizer şi BioNTech se alătură astfel altor laboratoare care încearcă să dezvolte un vaccin combinat, pe bază de ARN mesager.

Reprezentanții Pfizer-BioNTech au anunțat lansarea unui studiu de fază 1 privind un vaccin candidat pe bază de ARN mesager, care combină protecţia contra gripei şi a COVID-19, informează AFP și Agerpres.

vaccinare-monkeypox1

Un vaccin combinat care utilizează tehnologia ARNm „ar putea simplifica practicile de vaccinare împotriva acestor doi agenţi patogeni respiratori, ceea ce ar putea duce la o mai bună acoperire vaccinală pentru ambele boli”, a spus Annaliesa Anderson, director ştiinţific la Pfizer, citat într-un comunicat.

Pfizer şi BioNTech se alătură altor laboratoare care încearcă să dezvolte un vaccin combinat: Moderna a dat startul unui studiu de fază 1 privind un vaccin combinat, iar laboratorul american de biotehnologie Novavax a anunţat „rezultatele pozitive ale studiului clinic de faza 1 şi 2” a unui vaccin candidat de acest tip.

Tehnologia ARNm permite transmiterea unei comenzi către celulele umane, pentru ca acestea să producă proteinele prezente în virus, cu scopul de a „antrena” sistemul imunitar să îl recunoască şi să îl neutralizeze.

Faza de testare va avea drept scop descoperirea „potenţialului vaccinurilor ARNm care vizează mai mult de un agent patogen”, a declarat Ugur Sahin, CEO şi cofondator al BioNTech, citat în comunicat.

Dislexia: peste 40 de gene au legătură cu această tulburare de învățare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe