Newsflash
Internaționale

Pfizer: studii clinice pentru un vaccin antigripal pe bază de ARN mesager

de L. Budin - sept. 28 2021
Pfizer: studii clinice pentru un vaccin antigripal pe bază de ARN mesager

Pfizer anunță că a demarat studiile clinice pentru un vaccin antigripal bazat pe tehnologia ARN mesager, deja utilizată în vaccinul său anti-COVID-19.

Studiul clinic Pfizer se desfăşoară în Statele Unite şi va evalua siguranţa unei doze din acest nou vaccin, precum şi imunogenitatea acestuia, la persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 65 şi 85 de ani, relatează agenția AFP, preluată de Agerpres. Cercetarea va include câteva sute de participanţi.

vaccinare-antigripala

Vaccinurile antigripale actuale utilizează virusuri inactive. Tulpinile țintă ale virusului, în continuă evoluţie, trebuie alese pentru dezvoltarea vaccinurilor cu aproximativ şase luni înainte de debutul epidemiei sezoniere.

Eficacitatea vaccinurilor utilizate în acest moment este de 40% până la 60%.

Flexibilitatea tehnologiei ARN mesager şi producţia sa rapidă ar putea permite o asociere mai bună cu tulpina (virusului în circulaţie), o mai mare fiabilitate a aprovizionării şi posibilitatea de a îmbunătăţi eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva gripei”, arată Pfizer în comunicatul său.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că gripa este responsabilă de aproximativ 3 până la 5 milioane de cazuri de îmbolnăviri grave în fiecare an şi de 290.000 până la 650.000 de decese.

Și reprezentanții companiei americane de biotehnologie Moderna afirmă că au lansat studii pentru un astfel de vaccin antigripal, pe bază de ARNm, începutul lunii iulie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe