Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Pfizer va continua să furnizeze medicamente în Rusia

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 16 martie 2022, ora 11:50

Compania farmaceutică Pfizer a anunţat că va continua să furnizeze medicamente Rusiei, în pofida opoziţiei companiei faţă de invazia rusă în Ucraina.

Compania a afirmat că implementarea unei pauze voluntare în fluxul de medicamente către Rusia ar fi o încălcare directă a principiului său fundamental de a pune pacienţii pe primul loc, scrie Agerpres.

Pfizer

Pfizer a precizat că nu va opri livrarea de medicamente considerate critice, precum cele folosite împotriva cancerului sau în terapiile cardiovasculare, în condiţiile în care stoparea livrărilor ar conduce la suferinţe semnificative ale pacienţilor şi la o potenţială pierdere de vieţi omeneşti, în special în rândul copiilor şi al persoanelor în vârstă.

Compania farmaceutică a afirmat că afacerile sale în Rusia se vor schimba pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de Ucraina.

Pentru a sprijini Ucraina, Pfizer a afirmat că va dona toate profiturile de la filiala sa din Rusia pentru cauze care vor sprijini ucrainenii, cu efect imediat.

Compania nu are nicio unitate de producţie în Rusia, însă a decis să oprească toate investiţiile planificate cu furnizorii locali şi destinate construirii unei capacităţi de producţie în această ţară.

Pfizer a afirmat că nu va începe noi studii clinice în Rusia şi va opri toate eforturile de recrutare pentru studiile clinice în curs din ţară. Compania intenţionează să colaboreze cu autorităţile de reglementare, inclusiv cu Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA), pentru a muta toate studiile clinice în curs în locaţii din afara Rusiei.

Cu toate acestea, compania va continua să furnizeze medicamentele necesare pentru persoanele înscrise în studiile clinice.

Etichete: pfizer medicamente Rusia terapiile cardiovasculare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.