Newsflash
Internaționale

Picături oftalmice retrase de pe piață în SUA

de Dr. Mariana MINEA - mar. 24 2023
Picături oftalmice retrase de pe piață în SUA

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a identificat 68 de persoane în 16 state care au suferit infecţii oculare cu o tulpină rară de Pseudomonas aeruginosa.

Tulpina nu a mai fost identificată până acum în SUA. În urma infecţiei, un pacient a decedat, opt și-au pierdut vederea, iar patru au avut nevoie de scoaterea globului ocular.

Majoritatea acestor persoane au declarat că au folosit picături oftalmice sau lacrimi artificiale. Testele efectuate asupra flacoanelor deschise adunate de la pacienţi au arătat că acestea conţineau bacteria incriminată. Flacoanele sigilate sunt în prezent analizate pentru a vedea dacă au fost contaminate în timpul procesului de fabricaţie. În februarie, două branduri de picături oftalmice fabricate în India au fost retrase preventiv de la raft de compania producătoare: lacrimile artificiale EzriCare și Delsam Pharma. Nu există o legătură certă între infecţii și aceste produse.

Simptomele au inclus secreţie oculară galbenă, verde sau incoloră, disconfort sau durere, înroșirea sclerei, vedere înceţoșată și sensibilitate crescută la lumină.

 


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-64985191

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe