Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Plasticul, pericol și pentru nou-născuţi

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 1 octombrie 2021

Nou-născuţii prezintă un nivel de 15 ori mai mare de microplastic în organism, comparativ cu adulţii. 

  p2_1

      Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din New York a arătat, cu ajutorul spectometriei de masă, că nivelurile de PET (polietilen tereftalat) și policarbonatului existente în fecalele nou-născuţilor au fost de 14 ori mai mari decât în cazul adulţilor. Microplasticele au o dimensiune de sub 5 mm și sunt eliberate în mediu.

        Nivelul crescut al microplasticelor din fecalele bebelușilor în vârstă de 1 an poate fi atribuit produselor din plastic utilizate pentru îngrijirea acestora precum: biberoane, veselă de plastic, jucării, ambalajele de plastic utilizate pentru împachetarea mâncării, textile etc. Formula de lapte preparată în sticle de plastic poate elibera milioane de particule de microplastic. Covoarele pe care bebelușii se târăsc pot fi o sursă de PET sau polipropilenă. Coordonatorul studiului, prof. dr. Kurunthachalam Kannan a explicat că produsele destinate copiilor ar trebui să fie confecţionate din materiale sigure, altele decât plasticul.

 

https://www.independent.co.uk/climate-change/babies-infants-adults-microplastics-study-b1925240.html

Etichete: particule plastic plastic PET biberoane efecte bebelusi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.