Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Platformă globală dedicată pacienților cu TB rezistentă la medicamente

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 23 noiembrie 2021, ora 16:16

OMS a anunțat că este disponibilă o platformă globală cu datele individuale ale pacienților, creată pentru tratamentul tuberculozei rezistente la medicamente.

Pentru a crește baza de cunoștințe pentru ghidurile normative cu privire la modalitățile optime de tratament pentru tuberculoza rezistentă la medicamente, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat la 17 noiembrie că a fost înființată o platformă globală cu datele individuale ale pacienților (individual patient data – IPD) pentru tratamentul tuberculozei rezistente la medicamente (drug-resistant tuberculosis, DR-TB). 

raport tuberculoza 2021 site OMS
Foto: https://www.who.int/teams/global-tuberculosis-programme/tb-reports/global-tuberculosis-report-2021

 

Aceasta va fi o platformă securizată, dar accesibilă, care conține informații despre peste 10.000 de pacienți cu TB rezistentă la medicamente, ca punct de plecare, iar platforma va extinde aceste informații primite ca răspuns la o nevoie recentă de astfel de date, se arată într-un comunicat de presă publicatul pe site-ul OMS.

Datele din platforma DR-TB-IPD pot cataliza cunoștințe prin intermediul cercetării și contribuie la baza pentru dezvoltarea unor recomandări bazate pe dovezi.

OMS a ales o echipă de la  University College London (UCL), iar această echipă este curatorul informațiilor de pe platformă pentru următorii 5 ani, pe baza răspunsului primit cu privire la domeniul tuberculozei. Având funcția de curator al datelor pentru platforma DR-TB-IPD, responsabilitățile experților vor fi să găzduiască, să organizeze, să actualzieze, să mențină și să gestioneze funcționarea de zi cu zi a platformei; să asigure securitatea și confidențialitatea datelor, etc.

Tuberculoza rezistentă la medicamente continuă să fie o problemă uriașă de sănătate publică, având o povară grea asupra pacienților, comunităților și sistemelor de sănătate și de îngrijiri medicale. Mai multe detalii despre platformă pe www.who.int.

Etichete: OMS platforma online platforma de informare persoane cu tuberculoza tratament tuberculoza tuberculoza tb rezistenta la medicamente tratament TB

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.