Newsflash
Internaționale

Portughezii au creat o mască reutilizabilă care neutralizează coronavirusul

de Dorina Novac - iul. 31 2020
Portughezii au creat o mască reutilizabilă care neutralizează coronavirusul

Cercetătorii de la Institutul de Medicină Moleculară din Lisabona au anunțat că au creat prima mască de protecție capabilă să neutralizeze virusul SARS-CoV-2.

Masca se numește MoxAdTech și poate fi folosită de mai multe ori ca metodă de protecție individuală. Aceasta este realizată din câteva straturi de țesătură specială impermeabilă, scrie TASS.ru.

masca covid-19
Sursă imagine: Pixabay

 

În urma experimentelor efectuate la Institutul francez Pasteur, s-a demonstrat că masca poate fi spălată de cel puțin 50 de ori.

„Masca are un înveliș inovator care neutralizează virusul SARS-CoV-2, când acesta intră în contact cu țesătura. Efect care se păstrează și după 50 de spălări”, a explicat virusologul Pedro Simas, de la Institutul de Medicină Moleculară.

Masca a fost scoasă la vânzare din aprilie, dar rezultatele testelor au apărut abia acum, după ce a fost demonstrată rezistența la virus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe