Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Portughezii au creat o mască reutilizabilă care neutralizează coronavirusul

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 31 iulie 2020, ora 16:02

Cercetătorii de la Institutul de Medicină Moleculară din Lisabona au anunțat că au creat prima mască de protecție capabilă să neutralizeze virusul SARS-CoV-2.

Masca se numește MoxAdTech și poate fi folosită de mai multe ori ca metodă de protecție individuală. Aceasta este realizată din câteva straturi de țesătură specială impermeabilă, scrie TASS.ru.

masca covid-19
Sursă imagine: Pixabay

 

În urma experimentelor efectuate la Institutul francez Pasteur, s-a demonstrat că masca poate fi spălată de cel puțin 50 de ori.

„Masca are un înveliș inovator care neutralizează virusul SARS-CoV-2, când acesta intră în contact cu țesătura. Efect care se păstrează și după 50 de spălări”, a explicat virusologul Pedro Simas, de la Institutul de Medicină Moleculară.

Masca a fost scoasă la vânzare din aprilie, dar rezultatele testelor au apărut abia acum, după ce a fost demonstrată rezistența la virus.

Etichete: masca de protectie virusul SARS-CoV-2 teste MOxAdTech

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.