Newsflash
Internaționale

Posibil tratament pentru coronavirus, studiat in SUA

de Florentina Ionescu - feb. 26 2020
Posibil tratament pentru coronavirus, studiat in SUA

Recent, a început un studiu în Statele Unite ale Americii pentru a se testa un posibil tratament pentru coronavirus.

Presa străină scrie despre acest prim studiu clinic din Statele Unite, care are în vedere un posibil tratament pentru infecția cu noul coronavirus. Trialul clinic se desfășoară în Nebraska și se estimează că va include 400 de pacienți în 50 de zone din întreaga lume, au declarat ieri oamenii de știință.

medicament antiviral tratament studiu coronavirus

Potrivit Medical Xpress, jumătate dintre pacienții incluși în acest studiu internațional vor primi un medicament antiviral numit remdesivir, pe când cealaltă jumătate va primi o capsulă placebo. Totodată, există și alte studii, inclusiv unul care are în vedere acest medicament, care se desfășoară la nivel internațional în privința noului coronavirus.

Dr. Andre Kalil, cercetătorul care va supraveghea desfășurarea studiului din SUA, de la University of Nebraska Medical Center, a explicat că trialul clinic s-a dezvoltat rapid, drept urmare a epidemiei izbucnite în China. Pacienții care sunt spitalizați cu boala numită COVID-19, afecțiunea cauzată de coronavirusul din China, vor fi eligibili pentru a se înscrie în studiul clinic dacă au cel puțin simptome moderate.

Obiectivul oamenilor de știință, arată dr. Andre Kalil, este de a ajuta acele persoane care au cea mai mare nevoie de tratament. Potrivit aceleiași surse, 14 dintre persoanele evacuate de pe nava de croazieră din Japonia sunt tratate la centrul medical al Universității Nebraska, iar 12 dintre ei au fost testați pozitiv pentru boala COVID-19. În prezent, însă, nu există tratamente dovedite eficiente sau vaccinuri disponibile pentru noul virus descoperit în China, care a infectat peste 80.000 de persoane la nivel mondial.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 


Notă autor:

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe