Newsflash
Internaționale

Preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii a început o misiune în Ucraina

de Dorina Novac - mar. 16 2022
Preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii a început o misiune în Ucraina

Peter Maurer, preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, a sosit la Kiev pentru o vizită de cinci zile în Ucraina.

Pe parcursul vizitei, preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (ICRC) va insista asupra îmbunătăţirii accesului pentru ajutorul umanitar şi asupra protejării civililor, scrie Agerpres.

Peter Maurer

„După uriaşa suferinţă a populaţiei civile şi intensele noastre convorbiri virtuale cu guvernele rus şi ucrainean, consider deosebit de important să avem contacte directe, pentru a putea merge în profunzimea înţelegerii unei activităţi umanitare neutre, independente şi imparţiale şi pentru ca mandatul nostru de funcţionare în această ţară să fie pe deplin înţeles de către autorităţi”, a precizat Peter Maurer.

Acesta a menționat că îşi continuă în paralel dialogul umanitar regulat cu oficiali guvernamentali din Moscova.

Preşedintele ICRC a declarat pentru Reuters că este optimist cu precauţie în ce priveşte posibilitatea ca organizaţia sa să obţină acces la ucraineni şi ruşi luaţi prizonieri în contextul actualului conflict. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe