Newsflash
Internaționale

Prevalența anticorpilor la coronavirus, în scădere în Anglia

de Florentina Ionescu - oct. 28 2020
Prevalența anticorpilor la coronavirus, în scădere în Anglia

Testele efectuate pe mai mult de 365.000 de oameni din Anglia au arătat că răspunsul anticorpilor la virusul SARS-CoV-2 care cauzează COVID-19 intră în declin după un timp.

O analiză realizată de Imperial College London asupra testelor de anticorpi efectuate acasă în perioada 20 iunie – 28 septembrie a arătat că numărul persoanelor testate pozitiv la coronavirus a scăzut cu până la 26m5% pe perioada studiului REACT, de la aproape 6% până la 4,4%, scrie www.imperial.ac.uk

teste anticorpi covid anglia

Trendul descrescător a fost observat în toate zonele din Anglia și la toate grupele de vârstă, dar nu și în cazul personalului medical, lucru care ar putea indica o expunere inițială repetată sau mai mare la virusul SARS-CoV-2, sugerează autorii studiului.

Declinul anticorpilor a fost cel mai mare în cazul persoanelor cu vârsta peste 75 de ani în comparație cu persoanele mai tinere și, totodată, declinul a fost observat și la suspecții de infecție cu SARS-CoV-2 (și nu cu infecție conformată), ceea ce indică faptul că răspunsul anticorpilor variază în funcție de vârstă și în funcție de severitatea bolii.

Rezultatele acestui studiu mai sugerează și faptul că ar putea să existe un declin în ceea ce privește nivelul imunității în rândul populației din Anglia în lunile care au urmat după primul val al pandemiei. În prezent, aceste rezultate extrase din studiul REACT (Real Time Assessment of Community Transmission) vor fi înaintate pentru recenzia colegială sau evaluarea „inter pares” (peer-review).

„Studiul nostru arată că de-a lungul timpului există o reducere a proporției de persoane testate pozitiv pentru anticorpii COVID-19. Testarea pozitivă pentru anticorpi nu înseamnă că ești imun la COVID-19. Este încă neclar ce nivel de imunitate oferă anticorpii sau cât de mult timp durează această imunitate. Dacă cineva are rezultate pozitive la testele de anticorpi, acea persoană tot va trebui să urmeze recomandările naționale, inclusiv măsurile de distanțare fizică, efectuarea unui test din exsudat dacă are simptome și purtarea unei măști medicale de protecție acolo unde este necesar”, a declarat profesorul Paul Elliott, directorul programului REACT de la Imperial College London.

Teste făcute acasă de voluntari

Studiul REACT folosește testele de sânge (prin simpla înțepare a degetului) pentru a detecta anticorpii coronavirusului în sângele unei persoane. Când acești anticorpi sunt prezenți, ei indică faptul că o persoană a fost infectată anterior cu virusul SARS-CoV-2.

Kiturile de testare, numite Lateral Flow Tests, detectează anticorpii dincolo de o anumită concentrație în sânge și nu măsoară cantitatea de anticorpi la o anumită persoană. Testele au fost trimise la adulții voluntari aleși randomizat, din toată Anglia, pentru a fi efectuate acasă.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe