Newsflash
Internaționale

Primul bebeluș cu anticorpi COVID-19, născut de o femeie vaccinată

de Florentina Ionescu - mar. 23 2021
Primul bebeluș cu anticorpi COVID-19, născut de o femeie vaccinată

O gravidă vaccinată împotriva COVID-19 a născut un bebeluș sănătos, care are anticorpii împotriva acestei boli, scrie presa străină.

Un studiu recent despre care s-a scris în Forbes a demonstrat că bebelușii hrăniți la sân, născuți de femeile vaccinate împotriva infecției cu noul coronavirus, aveau anticorpi COVID-19 pe care i-au căpătat prin intermediul laptelui matern. 

femeie gravida covid

În prezent, potrivit Forbes, există studii clinice prospective care folosesc vaccinul de la Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, studii în care au fost înrolate 4.000 de femei gravide, cu sarcini între 6 luni și 8 luni.

Vestea bună este că o femeie din Florida, care este lucrător în domeniul medical, a primit prima doză de vaccin Moderna împotriva COVID-19 când se afla în săptămâna 36 de sarcină, iar trei săptămâni mai târziu ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă.

Probele luate din cordonul ombilical al bebelușului la momentul nașterii au demonstrat prezența anticorpilor împotriva COVID-19. Experții în domeniu spun, cu privire la acest pacient, că transmiterea de la mamă la făt atât a anticorpilor gripei, cât și a anticorpilor produși împotriva difteriei, tetanosului și tusei convulsive după ce viitoarele mame au fost vaccinate în timpul sarcinii s-a dovedit, în trecut, că oferă un anume grad de protecție nou-născuților care sunt prea mici pentru a fi vaccinați, o protecție care se întinde pe o perioadă de până la șase luni. Experții speră acum că transmiterea anticorpilor COVID-19 de la mamă la făt va oferi micuților o protecție similară, potrivit sursei citate.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe