Newsflash
Internaționale

Primul caz suspect de febră hemoragică Marburg, depistat în Spania

de Dorina Novac - feb. 27 2023
Primul caz suspect de febră hemoragică Marburg, depistat în Spania

Spania a detectat primul caz suspect de febră hemoragică Marburg, o boală infecţioasă mortală ce a dus la carantinarea a peste 200 de persoane în Guineea Ecuatorială.

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, care a călătorit recent în Guineea Ecuatorială, a fost transferat de la un spital privat într-o unitate de izolare a spitalului La Fe din Valencia, în aşteptarea rezultatelor analizelor.

febra hemoragica

Virusul Marburg poate avea o mortalitate de până la 88%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate împotriva acestei boli, scrie Agerpres.

Citește și: Situaţia gripei aviare, descrisă drept îngrijorătoare de OMS

Guineea Ecuatorială a carantinat mai mult de 200 de persoane la 13 februarie în provincia Kie-Ntem, unde au fost detectate primele cazuri de febră hemoragică.

„Până în prezent micuţa ţară din Africa centrală a raportat 9 decese şi 16 cazuri suspecte de îmbolnăvire cu această maladie ale cărei simptome includ febră, stare de oboseală accentuată, vomă cu sânge şi diaree, conform OMS, care a mai precizat că şi-a sporit măsurile de supraveghere epidemiologică în Guineea Ecuatorială”, transmite sursa citată.

Autorităţile din Camerun au detectat două cazuri suspecte de febră Marburg la 13 februarie la Olamze, o comună la frontiera cu Guineea Ecuatorială, conform declaraţiilor făcute o zi mai târziu de delegatul pentru sănătate publică din regiune, Robert Mathurin Bidjang.

Camerunul a restricţionat traficul de frontieră la graniţa cu Guineea Ecuatorială în încercarea de a evita îmbolnăvirile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe