Newsflash
Internaționale

Primul deces provocat de COVID-19 în China după opt luni

de Dorina Novac - ian. 14 2021
Primul deces provocat de COVID-19 în China după opt luni

China a raportat primul deces provocat de COVID-19 după opt luni. Autoritățile sanitare nu au oferit detalii legate de deces, doar că a avut loc în provincia Hebei.

De asemenea, China a înregistrat și cel mai mare bilanț zilnic de cazuri de COVID-19 din ultimele 10 luni, scrie aljazeera.com.

primul deces in China, dupa 8 luni
Sursă imagine: aljazeera.com

Peste 20 de milioane de persoane sunt în lockdown în nordul țării, iar într-o provincie a fost declarată stare de urgenţă, după ce numărul zilnic de infectări cu SARS-CoV-2 a crescut.

Potrivit sursei citate, China a depus mari eforturi pentru a evita reapariția cazurilor de COVID-19 prin mai multe măsuri, inclusiv prin testări în masă, însă Comisia Națională de Sănătate a anunțat că joi au fost raportate 138 de infecții.

După cum a transmis agenția de știri Xinhua, 82.324 de pacienți au fost externați, iar 4.635 de persoane au murit din cauza noului coronaviurs, de la începutul focarului.

Autorităţile au început, săptămâna trecută, să facă testări în masă și au închis liniile de transport, şcolile şi magazinele în capitala din Hebei, oraşul Shijiazhuang, epicentrul celui mai recent focar de COVID-19.

Experții OMS au ajuns în Wuhan

Sursa citată a mai subliniat că, în momentul în care China se confruntă cu o reapariție a cazurilor de COVID-19, o echipă de experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a ajuns în Wuhan pentru a studia originile noului coronavirus.

„Echipa formată din 10 experți a sosit, joi, în orașul Wuhan, din China, unde a fost detectat prima dată (la sfârșitul anului 2019) virusul SARS-CoV-2”, transmite aljazeera.com.

Peter Ben Embarek, principalul expert al OMS în ce privește bolile care trec de la o specie la alta, conduce echipa de 10 experți. Acesta a precizat că specialiștii vor sta în carantină timp de două săptămâni.

Hung Nguyen, biolog vietnamez care face parte din echipă, a declarat pentru agenția de știri Reuters că nu se așteaptă la impunerea unor restricții în ceea ce privește activitatea grupului în China, dar a atenționat despre posibilitatea ca experții să nu găsească răspunsuri clare cu privire la originile pandemiei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe