Newsflash
Internaționale

Prognoză ECDC: creștere de cinci ori a cazurilor COVID-19 până-n august

de L. Budin - iul. 16 2021
Prognoză ECDC: creștere de cinci ori a cazurilor COVID-19 până-n august

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor prognozează o creştere puternică a numărului de cazuri COVID-19 în săptămânile următoare, din cauza variantei Delta şi a relaxării măsurilor sanitare.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) prognozează că se vor înregistra de aproape cinci ori mai multe cazuri noi până la 1 august, transmite agenția AFP, preluată de Agerpres.

lume-masca

În zona care include Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda, ECDC prognozează o incidenţă de mai mult de 420 de cazuri noi la suta de mii de locuitori pentru săptămâna care se încheie la 1 august -  comparativ cu mai puțin de 90 de cazuri înregistrate săptămâna trecută.

Pentru săptămâna care se termină la 8 august, ECDC prognozează o creștere la peste 620 de cazuri la suta de mii de locuitori.

Totuşi, se preconizează că numărul de spitalizări şi cel de decese nu va crește atât de rapid, datorită procentului de persoane vaccinate. Rata deceselor asociate COVID-19 ar urma să depăşească pragul de 10 la suta de mii de locuitori, faţă de 6,8 săptămâna trecută.

La momentul actual, tendinţa de creştere se înregistrează în două treimi din cele 30 de state monitorizate de ECDC.

În ţările cele mai afectate, creşterile cele mai puternice de cazuri şi nivelurile cele mai ridicate de contaminare se regăsesc la grupa 15-24 de ani, cu creşteri limitate pentru cei de peste 65 de ani”, arată reprezentanții ECDC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe