Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Protest faţă de diete, pe TikTok

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 29 aprilie 2022

Mai mulţi dieteticieni și nutriţioniști pledează împotriva dietelor pe reţeaua socială TikTok.

Dieteticienii își doresc să producă o schimbare în comportamentul oamenilor și să-i îndepărteze de ceea ce a devenit o adevărată cultură a dietelor. Această cultură promovează silueta „perfectă”, măsurile mici și graduale în defavoarea sănătăţii și restricţiile drastice în defavoarea schimbării stilului de viaţă.

Deși într-o anumită perioadă nutriţioniștii susţineau consumul de alimente sănătoase, noua generaţie de dieteticieni încurajează modificările echilibrate, sustenabile, care promovează o viaţă sănătoasă din mai multe puncte de vedere și pe mai multe căi. Ei spun că dacă persoanele se simt vinovate sau rușinate de alimentele pe care le consumă și își impun anumite restricţii, efectele psihologice ale unei astfel de diete nu sunt benefice pentru sănătate.

Strategia le vorbește deci tinerilor pe TikTok despre înlocuirea dietelor ce promovează pierderile rapide, bruște în greutate cu schimbări ale stilului de viaţă cu efecte pe termen lung.

 

 

https://edition.cnn.com/2022/04/24/health/tiktok-dietitians-anti-diet-wellness/index.html

Etichete: diete alimentatie alimentatie sanatoasa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.