Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Proteste violente la Melbourne, din cauza vaccinării anti-COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 22 septembrie 2021, ora 14:07

Mai multe șantiere din Melbourne, Australia, au fost închise după un protest violent împotriva vaccinului pentru COVID-19.

Statul Victoria din Australia a închis mai multe zone de construcții din Melbourne, ca urmare a unui protest violent împotriva vaccinurilor obligatorii pentru COVID-19, scrie www.bbc.com

proteste antivaccin

Protestul de luni a fost organizat împotiva unei măsuri prin care muncitorilor din zonele de construcții li se cerea să dovedească faptul că li s-a administrat o doză de vaccin pentru a avea acces la locul de muncă, arată sursa citată.

Oficialii au declarat că unele șantiere ar trebui să fie închise pe o perioadă de până la 2 săptămâni după ce muncitorii s-au confruntat cu alți protestatari. Mai multe proprietăți au fost vandalizate, iar poliția a declarat că mai multe persoane au fost arestate.

Sute de persoane s-au adunat în Melbourne pentru un alt protest al antivacciniștilor, marți, declanșându-se astfel conflicte, iar particinații ar fi aruncat cu urină în reporterii care relatau de la acest eveniment. Luni, au fost implicate forțele de poliție, care ar fi folosit gloanțe de cauciuc și spray cu piper pentru a dispersa mulțimea de oameni.

O instituție – o ramură din statul Victoria a uniunii pentru energie și minerit (Construction Forestry Mining and Energy Union - CFMEU, din Australia) – a fost vandalizată, iar geamurile din fața clădirii au fost sparte în timpul protestelor violente de luni.

Protestele au avut loc ca urmare a unui anunț al autorităților din Australia, potrivit cărora, începând din 23 septembrie, lucrătorii din construcții va trebui să arate dovada că au efectuat cel ouțin o doză de vaccin anti COVID-19 pentru a putea continua să lucreze pe șantier, potrivit presei locale.

Imagine de ronstik de la Pixabay

Etichete: proteste proteste vaccin covid-19 anti vaccin vaccin covid vaccin covid-19 australia

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.