Newsflash
Internaționale

Qatar: sectorul privat de sănătate își oferă serviciile în timpul World Cup

de L. Budin - nov. 21 2022
Qatar: sectorul privat de sănătate își oferă serviciile în timpul World Cup

Sectorul privat de sănătate din Qatar va juca un rol semnificativ în a oferi servicii medicale vizitatorilor, în timpul Campionatului Mondial de Fotbal 2022.

Ministrul Sănătății Publice (MoPH) din țara respectivă a anunțat o listă de 15 furnizori de servicii de sănătate, care pot gestiona urgențe medicale 24 de ore din 24, anunță publicația The Peninsula.

minge-qatar

Oficialul a mai spus că vizitatorii care au asigurare de călătorie cu servicii de sănătate incluse ar trebui să ia legătura cu furnizorii din sectorul medical privat, pentru detalii privind polițele de asigurare. Furnizorii agreați sunt Al Emadi Hospital, Doha Clinic Hospital, Al Ahli Hospital, Naseem Al Rabeeh Medical Centre, Queen Hospital, Turkish Hospital, Rayhan Medical Complex, Dr. Moopen’s Aster Hospital, Sidra Medicine, West Bay Medicare, Al Wakra Clinics & Urgent Care Unit, Al Emadi Hospital Clinics – North, Aman Hospital, Alfardan Medical with Northwestern Medicine (AMNM) și Future Medical Center.

Conducătorii acestor unități sanitare au spus că sunt gata să preia un flux sporit de pacienți, în caz de necesitate, și că managementul lanțului de aprovizionare a fost reevaluat, pentru a face față unei cereri sporite.

Personalul medical a fost instruit și în legătură cu controlul infecțiilor în caz de adunări mari.

Echipa noastră clinică a fost instruită pentru a identificat și notifica bolile transmisbile și managementul cazurilor suspecte sau confirmate, bazat pe criteriile predefinite de Ministerul Sănătății Publice”, a spus Kapil Chib, responsabil din partea Aster DM Healthcare – o companie multinațională pentru servicii de sănătate.

Directorul medical al Al Ahli Hospital – unitate cu 250 de paturi și cu 2.000 de pacienți care vin zilnic la consult, în clinicle sale -  spune că Departamentul Urgențe al unității sanitare respective poate oferi servicii în specializări variate, în medicină internă și chirurgie. Are paturi pregătite pentru pacienții care ar avea nevoie să fie transferați și suficient personal.

Dar ne așteptăm să tratăm pacienți cu afecțiuni minore, cu răceală și febră, și sperăm să nu avem de-a face cu cazuri grave”, a adăugat directorul medical.

Colaborare între IOB și Istituto Nazionale dei Tumori din Milano

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe