Newsflash
Internaționale

Raport: femeile ascund simptomele menopauzei când sunt la serviciu

de Florentina Ionescu - mar. 9 2021
Raport: femeile ascund simptomele menopauzei când sunt la serviciu

Un raport realizat la nivel internațional arată că o treime dintre femei își ascund simptomele menopauzei atunci când se află la locul de muncă.

Sondajele de opinie realizate recent cu privire la atitudinile femeilor, în cinci țări, arată că femeile încă se confruntă cu stigmă la locul de muncă, scrie The Guardian. 

Astfel, o treime dintre femeile care se confruntă cu simptomele menopauzei spun că le ascund la locul de muncă, iar multe dintre ele cred că încă există o stigmă în ceea ce privește discuțiile pe acest subiect (simptome ale menopauzei), potrivit unui chestionar realizat în cinci țări. 

studiu menopauza simptome la locul de munca

Peste 5.000 de femei din Marea Britanie, Germania, Spania, Italia și Africa de Sud au fost intervievate în legătură cu experiențele lor referitoare la menopauză și la locul de muncă, într-o cercetare realizată pentru compania Vodafone.

În toate țările – cu excepția Italiei – aproape o treime dintre femeile intervievate au spus că au ascuns simptomele la locul de muncă, pe când în Spania mai mult de jumătate dintre femei au simțit stigmatul în legătură cu acest subiect la locul de muncă.

Femeile din Africa de Sud par să se simtă mult mai confortabil atunci când discută despre acest subiect cu colegii lor, iar 37% dintre ele spun că s-au gândit că este o stigmă în această privință. În Italia, proporția femeilor care au spus că și-au ascuns simptomele menopauzei a fost cea mai mică, de doar 28%, scrie sursa citată.

Sondajul de opinie a arătat că acele femei care au avut simptome ale menopauzei înainte de vârsta de 45 de ani au fost cele mai susceptibile să spună că au fost mult prea jenate să ceară sprijin la locul de muncă. Dintre femeile din Marea Britanie care au fost intervievate, 63% dintre adulții cu vârsta sub 44 de ani au spus că s-au ferit să ceară ajutorul, deși în rândul tuturor persoanelor de toate vârstele, proporția a fost de 43%. Cifrele au fost similare în celelalte patru țări.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani, marile companii au început să introducă politici pentru a ajuta femeile care suferă de pe urma simptomelor menopauzei, cum sunt bufeurile, anxietatea și oboseala.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe