Newsflash
Internaționale

Reactivarea SARS-CoV-2, o ipoteză controversată

de Dr. Alina SIMACHE - apr. 17 2020
Reactivarea SARS-CoV-2, o ipoteză controversată

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a iniţiat investigaţiile în cazul pacienţilor care au redevenit SARS-CoV-2 pozitivi după ce fuseseră propuși pentru externare în urma rezultatelor negative ale testelor, potrivit Reuters.

Reactivarea SARS-CoV-2Coreea de Sud a raportat recent 91 de cazuri neobișnuite de infecţie cu noul
coronavirus, pacienţii consideraţi „vindecaţi” prezentând rezultate pozitive la testările ulterioare.

Directorul CDC din Coreea de Sud (Korea Centers for Disease Control and Prevention) spune că se ia în considerare o posibilă „reactivare” a virusului, și nu
reinfectarea pacienţilor.

Totuși, autorităţile sanitare coreene precizează că această tendinţă de „reactivare” a virusului este încă neclară, fiind necesare investigaţii suplimentare pentru a elucida mecanismele implicate.

„Suntem conștienţi de existenţa acestor cazuri de indivizi care au avut rezultate negative la testarea PCR pentru COVID-19 și care s-au pozitivat, din nou, după câteva zile (...) Colaborăm îndeaproape cu experţii noștri și muncim din greu pentru a primi mai multe informaţii despre acele cazuri. Este important să ne asigurăm că au fost respectate corect procedurile recomandate pentru colectarea mostrelor pentru testarea pacienţilor suspecţi”, au declarat reprezentanţii OMS.

Potrivit recomandărilor actuale ale OMS, un pacient SARS-CoV-2 pozitiv poate fi externat după înregistrarea a două rezultate negative consecutive, la cel puţin 24 de ore distanţă, în cazul ameliorării simptomatologiei. În medie, există o perioadă de aproximativ două săptămâni între debutul simptomatologiei și ameliorarea clinică a pacienţilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe