Newsflash
Internaționale

Recomandări pentru purtarea măștilor la copii

de Dr. Alina SIMACHE - sept. 4 2020
Recomandări pentru purtarea măștilor la copii

Copiii în vârstă de minimum 12 ani ar trebui să poarte măști în aceleași condiţii ca și adulţii, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit recomandărilor OMS și UNICEF.

În același timp, în cazul copiilor cu vârsta sub 12 ani ar trebui să fie utilizată o strategie bazată pe evaluarea riscurilor.

foto 4

Copiii care au împlinit 12 ani ar trebui să poarte măști în special în situaţiile în care nu poate fi practicată distanţarea socială și în zonele cu risc crescut de transmitere a noului coronavirus. În cazul celor mai mici de 12 ani, ar trebui să se ia în considerare intensitatea transmiterii SARS-CoV-2 în zona respectivă, abilitatea copilului de a utiliza corect masca, accesul la măști și supravegherea adecvată a unui adult, dar și impactul potenţial asupra dezvoltării psiho-sociale. Totuși, copiii în vârstă de 5 ani sau mai mici nu ar trebui să poarte măști de protecţie din cauza riscurilor asociate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe