Newsflash
Internaționale

Record de infectări cu SARS-CoV-2 în SUA

de L. Budin - ian. 5 2022
Record de infectări cu SARS-CoV-2 în SUA

Într-al cincilea val pandemic, dominat de varianta Omicron, SUA au înregistrat un record mondial de peste un milion de cazuri.

Conform bilanțului Universităţii Johns Hopkins, preluat de AFP și de Agerpres, în data de 3 ianuarie, SUA au înregistrat un record mondial de 1.080.211 de cazuri noi.

sua-covid

Dr. Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe privind criza sanitară, a declarat că creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în SUA a urmat o curbă „aproape verticală”.

Omicron este acum varianta dominantă în SUA şi reprezenta circa 59% din cazurile noi în săptămâna care s-a încheiat pe 25 decembrie, potrivit Centrelor de prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC).

Anthony Fauci a spus că speră că valul actual îşi va atinge vârful „după câteva săptămâni”, aşa cum s-a întâmplat în Africa de Sud.

Ratele de deces şi de spitalizare în SUA au fost mult mai scăzute în aceste ultime săptămâni decât în alte perioade de creştere a numărului de cazuri de COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe