Newsflash
Internaționale

Reduceri în cazul ineficienței unor medicamente

de Dr. Alina SIMACHE - nov. 12 2021
Reduceri în cazul ineficienței unor medicamente

Anumite companii farmaceutice au decis să ofere reduceri în situaţiile în care medicamentele furnizate de ele nu își ating scopul.

Takeda Pharmaceuticals, de exemplu, garantează, prin această metodă, eficienţa brigatinib (Alunbrig), utilizat în tratamentul cancerului pulmonar cu celule altele decât mici (NSCLC) metastatic ALK+ (anaplastic lymphoma kinase).

Anterior, Pfizer a lansat o altă ofertă similară pentru crizotinib (Xalkori), utilizat în tratamentul NSCLC ALK+ (precum și ROS1+) și în tratamentul limfomului anaplazic cu celule mari.

De asemenea, există o iniţiativă similară oferită de Novartis pentru tisagenlecleucel (Kymriah), terapia CAR-T cell ale cărei costuri ajung la 475.000 de dolari. În acest caz, Novartis a anunţat că dacă medicamentul nu funcţionează încă din prima lună de tratament, pacienţii nu vor plăti nimic.

Conform înţelegerii, dacă un pacient nu poate utiliza brigatinib timp de trei luni sau mai mult din cauza ineficienţei sau a intoleranţei tratamentului, Takeda ar returna o sumă de bani încă nespecificată către Point32Health, a doua companie de asigurări de sănătate din New England, SUA.

Potrivit Medscape, preţul tratamentului cu brigatinib este de aproximativ 17.000 de dolari pe lună. „Având în vedere importanţa facilitării accesului la medicamentele oncologice de ultimă generaţie, dar și faptul că în realitate nu toţi pacienţii prezintă rezultate pozitive, rambursarea tratamentelor oncologice este o zonă optimă pentru abordările financiare inovatoare. (...) Colaborarea cu Takeda pentru împărţirea riscului face ca această înţelegere să fie un pas crucial pentru introducerea cost-eficienţei în cadrul îngrijirilor oncologice”, a precizat dr. Michael Sherman, CMO și vice­președinte executiv al Point32Health.

Citește și: Jurnalism în era COVID-19

 


Notă autor:

Now Takeda Offers Rebate if Lung Cancer Drug Fails to Work – Medscape – Oct 27, 2021

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe