Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Regulile CDC pentru croazierele de probă

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 21 mai 2021

Croazierele vor putea fi reluate în curând în SUA, sub formă de călătorii de probă, cu pasageri voluntari, în vederea evaluării posibilităţii desfășurării acestor activităţi în condiţiile pandemiei de COVID-19.

foto 5

CDC (Centers for Disease Control and Prevention) a stabilit un set de reguli pentru realizarea călătoriilor în condiţii de siguranţă. Astfel, fiecare astfel de croazieră, cu durata între două și șapte zile, trebuie să aibă suficienţi pasageri pentru a ocupa cel puţin 10% din capacitatea navei. Voluntarii trebuie să aibă cel puţin 18 ani, să fie vaccinaţi complet și să nu aibă afecţiuni care le-ar conferi un risc crescut de forme severe de COVID-19.

        De asemenea, CDC precizează că pasagerii navei trebuie informaţi că vor participa la simularea unor măsuri de siguranţă netestate anterior, „navigarea în timpul pandemiei fiind o activitate riscantă”. În plus, voluntarii trebuie evaluaţi pentru identificarea simptomelor de COVID-19 înainte și după călătorie, iar cel puţin 75% dintre călători trebuie să fie testaţi la final. Printre măsurile restrictive impuse la bordul navei se numără purtarea măștilor de protecţie și distanţarea socială. Totuși, excursiile la ţărm vor fi permise, în prezenţa unui ghid autorizat, cu respectarea anumitor standarde.

 

https://apnews.com/article/coronavirus-pandemic-health-business-6c030b7c57d2d5132c45eb5157a4e6fe

Etichete: croaziere reguli

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.