Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Relaxarea restricţiilor impuse vizitatorilor în spitale, posibilă?

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 8 ianuarie 2021

Permiterea accesului controlat al vizitatorilor în spitale ar putea fi benefică și pentru bolnavi, dar și pentru echipa de îngrijire a acestora.

Foto 2Cercetători din Canada au sugerat, în cadrul unui articol publicat recent în Canadian Medical Associa­tion Journal, relaxarea restricţiilor și permiterea accesului vizitatorilor în spitale, în condiţiile respectării măsurilor de siguranţă. Accesul acestora a fost limitat, în contextul pandemiei de
COVID-19, pacienţii internaţi fiind lipsiţi de sprijinul esenţial oferit de persoanele dragi.

„Familiile și partenerii sunt membri esenţiali ai echipei de îngrijiri centrate pe pacient în cadrul secţiilor de terapie intensivă, iar rolul acestora se extinde dincolo de confort și alinare. (...) Aceștia sunt reprezentanţii pacienţilor, ajută la minimizarea impactului delirului, sunt atenţi la vizitele zilnice pe secţie, contribuie cu propriile opinii și pot lua decizii în locul pacienţilor în situaţiile în care comunicarea este limitată”, a declarat dr. Laveena Munshi, autorul principal al studiului.

Cercetătorii canadieni au arătat că accesul vizitatorilor în spitale ar putea fi diferenţiat în funcţie de tipul acestora – membri apropiaţi ai familiei sau îngrijitori desemnaţi și vizitatori generali, permiţând selectiv intrarea în secţiile de terapie intensivă, unităţile de tip hospice, secţiile de recuperare după intervenţiile chirurgicale și în maternităţi.

Desigur, condiţiile primordiale de acces ar trebui să includă purtarea măștilor de protecţie și respectarea procedurilor de curăţenie, dar și screeningul vizitatorilor cu teste rapide COVID-19, în situaţiile în care
efectuarea acestuia este fezabilă.

Bibliografie
1. Reuters
2. https://www.cmaj.ca/content/early/2020/12/18/cmaj.202636
3. Hospitals May Consider Relaxing No-Visitor Policies During Pandemic-Medscape-Dec24, 2020

Etichete: acces spitale efecte pandemie pandemie covid ingrijiri pacienti echipa multidisciplinara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.