Newsflash
Internaționale

Remdesivir, curând disponibil în Europa

de Dr. Alina SIMACHE - mai 29 2020
Remdesivir, curând disponibil în Europa

Uniunea Europeană ar putea aproba comercializarea remdesivir pentru tratamentul infecţiei cu noul coronavirus, informează Reuters.

 „O autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă ar putea să fie emisă în următoarele zile”, a declarat prof. dr. Guido Rasi, directorul executiv al Agenţiei Europene pentru Medicamente (AEM). Autorizaţia condiţionată a Uniunii Europene (UE) permite comercializarea medicamentului timp de un an pe teritoriul ţărilor membre, înainte de cunoașterea tuturor datelor despre eficacitatea și profilul de siguranţă al acestuia.

AEM recomandă utilizarea remdesivir în condiţii de supraveghere strictă, în cadrul programelor de „uz compasional”, medicamentul putând fi administrat pacienţilor cu necesar de ventilaţie mecanică invazivă, celor spitalizaţi cu necesar suplimentar de oxigen, pacienţilor cu ventilaţie
non-invazivă sau celor cu suport vital extracorporeal.

„Programele de uz compasional sau utilizarea compasională, care sunt instituite la nivelul fiecărui stat membru al UE, au scopul de a le oferi pacienţilor cu o boală care poate pune viaţa în pericol sau care poate genera un handicap grav și pentru care nu există opţiuni de tratament disponibile, acces la tratamente care sunt încă în curs de dezvoltare și care nu au primit încă o autorizaţie de punere pe piaţă. Pentru COVID-19 nu există până în prezent niciun tratament sau vaccin aprobat”, potrivit ARPIM (Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe