Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Restricţii ridicate în cazul vaccinului Johnson&Johnson

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 30 aprilie 2021

A fost votată continuarea recomandării de utilizare a preparatului la adulţi, începând cu vârsta de 18 ani, cu adăugarea unui avertisment.

Foto 2

După investigarea atentă a celor 15 cazuri de sindrom trom­boză-trombocitopenie (TTS) de către CDC (Centers for Disease Control and Prevention) și FDA (Food and Drug Administration) asociate vaccinului anti-COVID Johnson&Johnson, a fost votată continuarea recomandării de utilizare a preparatului la adulţi, începând cu vârsta de 18 ani, cu adăugarea unui avertisment. TTS a fost observat la femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 59 de ani, la câteva săptămâni de la administrarea vaccinului, fiind înregistrate trei decese. Trei persoane au necesitat internare în secţia de terapie intensivă.

        „Ceea ce am observat este că rata generală de evenimente înregistrate a fost de 1,9 cazuri la un milion de persoane. La femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, rata aproximativă a fost de 7 cazuri la un milion de persoane. Riscul este și mai redus la cele cu vârsta peste 50 de ani, de numai 0,9 cazuri la un milion. (...) În privinţa beneficiilor, am descoperit că pentru fiecare milion de doze, vaccinul ar putea preveni peste 650 de spitalizări și 12 decese în rândul femeilor cu vârsta între 18 și 49 de ani”, a susţinut dr. Rochelle Walensky, director al CDC, în cadrul unei conferinţe de presă. În cazul femeilor cu vârsta peste 50 de ani, sunt remarcate beneficii suplimentare, putând fi prevenite 4.700 de spitalizări și 650 de decese. Prin urmare, experţii consideră că beneficiile asociate vaccinului depășesc riscurile.

Sursă: FDA, CDC Lift Suspension of Johnson&Johnson Vaccine-Medscape-Apr23, 2021

Etichete: vaccin Johnson&Johnson Janssen recomandari

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC