Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Revenirea la serviciu, una dintre fricile post-lockdown

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 2 iulie 2021

În ultimul an, oamenii s-au obișnuit cu o nouă variantă a „normalului” și devin anxioși când trebuie să se întoarcă la programul de dinaintea pandemiei, arată rezultatele unui studiu.

reintoarcere la muncaRezultatele unui studiu efectuat în SUA, anul trecut în decembrie, arată că 42% din populaţia adultă a acuzat anxietate sau depresie în contextul pandemiei de COVID-19, comparativ cu 11% în anii anteriori. Lucrul la distanţă, distanţarea socială au reprezentat pentru unele persoane o pauză benefică, în timp ce alţii se chinuie să depășească anxietatea și sentimentul de izolare.

David Rosmarin, cadru didactic la Departamentul de psihiatrie de la Harvard Medical School și fondatorul Centrului pentru Anxietate, a explicat că în cele din urmă oamenii s-au adaptat contextului epidemiologic, iar în ultimul an s-au obișnuit cu o nouă variantă a „normalului” și devin anxioși când trebuie să se întoarcă la programul de dinaintea pandemiei.

Cei care se confruntă cu astfel de sentimente trebuie să comunice cu superiorii, să își exprime îngrijorările și să încerce să fie mai flexibili, spune specialistul. Alte persoane experimentează ceea ce se numește „anxietate socială”, frica de a fi judecaţi de cei din jur.

Potrivit lui David Rosmarin, pentru a combate aceste sentimente, cei care se confruntă cu ele trebuie să anticipeze anumite situaţii (circumstanţe la care se așteaptă) și să petreacă timp (o dată sau de două ori pe săptămână) în preajma mai multor persoane, pentru a se familiariza cu ideea de a fi parte a unui grup.

Etichete: pandemie covid-19 anxietate depresie revenire la normal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.