Newsflash
Internaționale

Rezultate impresionante în tratarea cancerului de col uterin

de Dr. Alina SIMACHE - iun. 4 2021
Rezultate impresionante în tratarea cancerului de col uterin

Rezultatele studiului EMPOWER- CERVICAL 1 au demonstrat prelungirea supravieţuirii prin intermediul cemiplimab în tratamentul de linia a doua a cancerului de col uterin recurent sau metastatic.

foto 4Recent prezentate în cadrul întâlnirii anuale virtuale ESMO (Societatea Europeană pentru Oncologie Medicală) și publicate în Annals of Oncology, rezultatele studiului EMPOWER- CERVICAL 1 au demonstrat prelungirea supravieţuirii prin intermediul cemiplimab în tratamentul de linia a doua a cancerului de col uterin recurent sau metastatic.

Noile rezultate sunt considerate „impresionante”, putând chiar „schimba practica clinică”, iar comisia independentă pentru monitorizarea datelor a recomandat sistarea precoce a studiului pe baza eficacităţii dovedite.

Studiul a inclus 608 femei cu vârsta medie de 51 de ani, cu cancer de col uterin, care au progresat după prima linie de chimioterapie pe bază de platină.

Pacientele au fost randomizate 1:1 pentru a primi cemiplimab 350 mg intravenos la 3 săptămâni sau un singur agent chimioterapic la alegerea investigatorului (pemetrexed, vinorelbin, gemcitabină, irinotecan sau topotecan) până la 96 de săptămâni.

Supravieţuirea generală mediană a fost de 12 luni cu cemiplimab, versus 8,5 luni cu chimioterapia standard (HR=0,69).

„În cel mai mare studiu randomizat realizat până la această dată în cadrul acestei populaţii, cemiplimab este primul agent imunoterapic care a demonstrat un beneficiu de supravieţuire semnificativ statistic și relevant din punct de vedere clinic în cancerul de col uterin recurent sau metastatic, la progresia după prima linie de chimioterapie pe bază de platină. (...) Cemiplimab poate oferi un nou standard terapeutic de îngrijire la această populaţie asociată cu un prognostic foarte slab”, a declarat prof. dr. Krishnansu S. Tewari, în calitate de autor principal al studiului.


Notă autor:

1. New Era for Cervical Cancer With Cemiplimab ‚Impressive’ Results-Medscape-May26, 2021
2. https://www.annalsofoncology.org/article/S0923-7534(21)01147-9/fulltext

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe