Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Risc mai mare de deces pentru persoanele nevaccinate anti-COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 17 septembrie 2021

Persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 au un risc mai mare de deces în urma infecţiei, arată rezultatele unui studiu publicat recent.

Studiul publicat vinerea trecută de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor ( CDC) arată că persoanele care nu au fost vaccinate împotriva COVID-19 au un risc de 11 ori mai mare de deces din cauza bolii și o probabilitate de zece ori mai mare de spitalizare de pe urma infecţiei cu SARS-CoV-2. Studiul a avut în vedere 600.000 de cazuri de COVID-19, din 13 state din SUA, persoanele fiind înrolate din luna aprilie și până la jumătatea lunii iulie. 

decese coronavirus in romania bilant

„Concluzia acestui studiu este că avem instrumentele știinţifice necesare pentru a întoarce cursul acestei pandemii. Vaccinarea funcţionează și ne va proteja de complicaţiile severe ale COVID-19”, a declarat dr. Rochelle
Walensky, directorul CDC.

Aceasta a adăugat că acele persoane care nu au fost vaccinate au o probabilitate de patru ori și jumătate mai mare de a face COVID-19.

Experţii americani se străduiesc în prezent să încetinească evoluţia pandemiei, mai ales că 75 de milioane de americani eligibili nu sunt încă vaccinaţi împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Singurul lucru pe care îl știm sigur... 160.000 de cazuri noi pe zi nu este punctul în care ne dorim să fim. Din păcate, aici ne aflăm acum”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergologie și Boli Infecţioase din Statele Unite.

Protecţie în scădere

Chiar dacă autorităţile au la dispoziţie instrumentele știinţifice necesare pentru a lupta cu pandemia, datele iniţiale din studiu au arătat că protecţia împotriva infecţiei cu coronavirus este în scădere: de la 92% în primăvară, a ajuns la 78% în iunie și iulie. Cazurile la persoanele vaccinate cu schemă completă au reprezentat 14% dintre spitalizări și 16% dintre decese în lunile iunie și iulie.

CDC a publicat alte două studii vinerea trecută, care transmit anumite indicii cum că protecţia pentru adulţii vârstnici scade în intensitate. Unul dintre acestea a examinat numărul spitalizărilor de COVID-19 în nouă state, pe durata verii, și a constatat că protecţia pentru persoanele cu vârsta peste 75 de ani a fost de 76%, în comparaţie cu 89%, cât este protecţia în faţa virusului pentru adulţii de toate vârstele, „lucru care nu a fost observat anterior” în acest eșantion.

Surse:
https://edition.cnn.com/2021/09/10/health/us-coronavirus-friday/index.html
https://medicalxpress.com/news/2021-09-cdc-unvaccinated-die-covid.html

Etichete: Anthony Fauci fauci CDC prevenirea infectarilor covid risc deces decese covid america decese covid-19 decese cauzate de COVID-19 decese COVID decese coronavirus persoane nevaccinate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.