Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Roche a obținut evaluarea prioritară pentru medicamentul tocilizumab

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 4 aprilie 2022, ora 18:25

Compania Roche a declarat că agenţia americană pentru medicamente a acordat statutul de evaluare prioritară medicamentului tocilizumab, destinat pacienţilor spitalizaţi cu COVID.

Acest statut este rezervat medicamentelor pentru boli grave, pentru care există puţine opţiuni de tratament, în vederea examinării prioritare a cererii lor de omologare, scrie Agerpres.

RoActemra
Sursă imagine: www.reuters.com

Dacă va fi aprobat, medicamentul, comercializat sub numele de „Actemra” sau „RoActemra”, în funcţie de ţară, va fi primul imunomodulator aprobat în SUA pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19, a precizat Roche într-un comunicat.

Citește și: Roche anunță rezultate promițătoare în urma testării unui nou tratament anti-COVID

Decizia Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente ( FDA) este aşteptată în a doua jumătate a lui 2022, a adăugat compania elveţiană.

Roche a depus o cerere de omologare pentru acest tratament administrat intravenos pacienţilor adulţi spitalizaţi, care sunt trataţi cu corticosteroizi şi care au nevoie de oxigen. Această cerere s-a bazat pe patru studii efectuate pe 5.500 de pacienţi spitalizaţi.

De la începutul pandemiei, peste un milion de persoane spitalizate cu COVID-19 au fost tratate cu acest anticorp monoclonal utilizat în tratarea artritei reumatoide.

În SUA, tocilizumab a fost deja utilizat pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi pe baza unei aprobări de urgenţă acordate în iunie 2021.

Etichete: spitalizati cu COVID-19 Tocilizumabum roche FDA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.