Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Roche anunță rezultate promițătoare în urma testării unui nou tratament anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 25 martie 2021, ora 10:52

Roche a anunțat, marți, rezultate promițătoare ale studiilor clinice pentru un tratament experimental anti-COVID, care constă într-un „cocktail” de anticorpi cu casirivimab și imdevimab.

Grupul farmaceutic elvețian Roche a colaborat, pentru a dezvolta „cocktailul” experimental de tratamente, cu laboratorul american Regeneron, pentru pacienții nespitalizați, scrie Le Figaro.

Roche studiu

Datele dintr-un studiu de fază trei au arătat o reducere cu 70% a spitalizărilor sau deceselor la pacienții cu COVID care nu au necesitat spitalizare, a precizat grupul elvețian într-un comunicat.

De asemenea, datele au arătat o reducere a duratei simptomelor cu patru zile, reducându-le de la 14 la 10 zile.

Potrivit sursei citate, noua fază a studiilor clinice, care s-a concentrat pe pacienții cu risc crescut, a evaluat tratamentele în doze de 2.400 mg și 1.200 mg.

„Acest tratament experimental este singura combinație de anticorpi monoclonali care își păstrează potența față de noile variante majore care apar”, se mai arată ăn comunicatul de presă.

Rezultatele acestor teste-pilot vor fi comunicate rapid autorităților sanitare și supuse spre examinare de către experții medicali cât mai curând posibil.

„Noile infecții continuă să crească la nivel global, cu peste trei milioane de cazuri raportate săptămâna trecută. (...) Cocktailul experimental de anticorpi ar putea, prin urmare, să ofere speranță pentru o nouă terapie potențială pentru pacienții cu risc ridicat”, a precizat Levi Garraway, director medical și director global pentru dezvoltarea produselor.

Acest „cocktail” experimental face obiectul mai multor studii, încă în curs, în special pentru pacienții spitalizați. Până în prezent, aproximativ 25.000 de persoane au participat la diferitele faze ale studiilor clinice.

În Franța, Agenția pentru medicamente (ANSM) a autorizat la jumătatea lunii martie două biterapii bazate pe anticorpi sintetici, inclusiv de la Roche și Regeneron, pentru a trata în fază incipientă, de la apariţia primelor simptome, adulții cu cel mai mare risc pentru forme grave de COVID.

Etichete: roche pacienti cu COVID-19 studii clinice casirivimab imdevimab

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.