Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

România a vândut 5 milioane de doze de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 12 ianuarie 2022, ora 16:38

Germania a cumpărat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 pentru a accelera campania de administrare a dozei de rapel (booster), a anunțat Ministerul Federal al Sănătății.

Vaccinurile vor fi utilizate în Germania din 24 ianuarie. Acestea au fost primite de România prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a UE însă urmau să rămână neutilizate.

doze de vaccin

În general, Germania estimează că aproximativ 32 de milioane de doze de vaccin anti-COVID vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie. Este vorba despre 12 milioane de doze de la Pfizer-BioNTech și 20 de milioane de la Moderna”, informează dpa.

Potrivit Ministerului Federal al Sănătății, aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori.

Etichete: vaccin pfizer doza booster vaccinare impotriva covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.