Newsflash
Internaționale

România a vândut 5 milioane de doze de vaccin anti-COVID

de Dorina Novac - ian. 12 2022
România a vândut 5 milioane de doze de vaccin anti-COVID

Germania a cumpărat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 pentru a accelera campania de administrare a dozei de rapel (booster), a anunțat Ministerul Federal al Sănătății.

Vaccinurile vor fi utilizate în Germania din 24 ianuarie. Acestea au fost primite de România prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a UE însă urmau să rămână neutilizate.

doze de vaccin

În general, Germania estimează că aproximativ 32 de milioane de doze de vaccin anti-COVID vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie. Este vorba despre 12 milioane de doze de la Pfizer-BioNTech și 20 de milioane de la Moderna”, informează dpa.

Potrivit Ministerului Federal al Sănătății, aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe