Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

România, în topul deceselor prin înec accidental

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 7 august 2020, ora 10:51

Un raport EUROSTAT publicat pe 6 august arată care sunt țările cu cele mai multe decese cauzate de înec accidental și submersiune.

Pe baza datelor disponibile în anul 2017, aproape 5.100 de decese raportate la rezidenții din Uniunea Europeană (UE) au fost cauzate de înecul accidental și de submersiune.

eurostat decese inec accidental

Dintre țările membre ale UE, în 2017, cea mai mare rată a deceselor a fost înregistrată în Letonia. Aici s-au înregistrat 5,6 de decese la suta de mii de locuitori, potrivit EUROSTAT.

După Letonia, următoarea țară este Lituania, cu 4,8 decese cauzate de înecul accidental și de submersiune la 100.000 de locuitori. În topul realizat de EUROSTAT urmează Estonia și România. Țara noastră are, la nivelul anului 2017, 3,0 decese prin înec și imersiune la 100.000 de locuitori.

Sursa foto: https://ec.europa.eu

Etichete: inec accidental eurostat cauze de deces uniunea europeana Uniunea Europeană

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.