Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Rusia înregistrează primul vaccin anti-COVID pentru animale

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 31 martie 2021, ora 18:05

Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID pentru animale, a anunţat autoritatea federală sanitară veterinară din țara respectivă.

Rusia dispune deja de trei vaccinuri anti-COVID-19 pentru oameni, cel mai cunoscut fiind Sputnik V. Vaccinul pentru animale, dezvoltat de o unitate a autorității federale Rosselkhoznadzor, a fost numit Carnivac-Cov, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

vaccin-catel

 

Studiile clinice pentru Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci şi alte animale. Rezultatele studiilor ne permit să concluzionăm că vaccinul este inofensiv şi extrem de imunogen, în condiţiile în care toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului în 100% din cazuri”, a declarat directorul adjunct al Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

Imunitatea durează şase luni după vaccinare. Producţia în masă a vaccinului ar putea începe în aprilie, a precizat autoritatea federală.

Etichete: vaccin rusesc anticovid animale premiera

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.