Acasă » ACTUALITATE » Internaționale
Rusia testează un vaccin anti-COVID-19 pe un grup de militari

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că începe testele clinice pentru un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. La acest studiu s-au oferit să participe 50 de militari.
Vaccinul a fost dezvoltat cu participarea experților militari de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică Nr.48 al Ministerului Apărării.
Potrivit tabloidului rus Komsomolskaya Pravda, primul grup de voluntari s-a prezentat miercuri, 3 iunie, la acest centru, pentru a fi supuşi unor analize medicale exhaustive înainte de începerea testelor.

„Pentru a testa siguranța și eficacitatea vaccinului, au fost selectați 50 de militari, inclusiv cinci femei, care și-au exprimat dorința de a participa la testarea medicamentului”, a declarat Ministerul rus al Apărării.
Sursa citată menționează că testele clinice vor fi efectuate la Centrul de Cercetare Ştiinţifică Nr.48 al Ministerului Apărării din Rusia unde au fost testate cu succes și alte vaccinuri. De asemenea, conform sursei citate, testele clinice se vor încheia la sfârşitul lunii iulie.
Mai mult, experții ruși spun că vaccinarea populației împotriva noului coronavirus ar putea începe în tomană.
Potrivit vicepremierului Tatyana Golikova, Rusia dezvoltă 47 de vaccinuri pentru coronavirus pe 14 platforme.
Unul dintre aceste vaccinuri este și cel de la Institutul de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg, care va fi administrat sub formă de iaurt. Potrivit vicepreședintelui Academiei Ruse de Științe, Vladimir Cehonin, vaccinul se află în faza studiilor preclinice, scrie RIANovosti.
Citește și: Cercetătorii ruși au testat pe ei înșiși un vaccin anti-COVID-19!
Un alt vaccin care va fi introdus în organism prin picături nazale a fost creat la Centrul ştiinţific de stat „Vektor”, cu sediul la Novosibirsk. Anunțul a fost făcut de directorul general al Centrului, Rinat Maksyutov.
„Vaccinurile diferă și prin metoda și schema de imunizare. Deci, unul dintre medicamentele noastre nu urmează calea clasică de administrare intramusculară, dar calea de administrare este intranazală, adică este introdus pur și simplu în nas”, a explicat Maksyutov, potrivit Gazeta.ru.