Newsflash
Internaționale

Salvat de un fan

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - ian. 7 2022
Salvat de un fan

Nadia Popovici a observat în octombrie, în timp ce urmărea un meci de hochei din tribune, o aluniţă pe gâtul lui Brian Hamilton, membru al staff-ului echipei Vancouver Canucks.

 hocheiAluniţa avea o dimensiune de 2 centimetri, margini neregulate și o culoare roșiatică-maro, caracteristici suspecte pentru o leziune malignă.

Pentru a-i atrage atenţia, fata a scris un mesaj pe telefon și i l-a arătat prin geamul de plexiglas care despărţea tribunele de teren.

„E posibil ca aluniţa de pe ceafa ta să fie canceroasă. Te rog, du-te la un medic!” Cuvintele „aluniţă”, „cancer” și „medic” erau colorate în roșu.

Hamilton s-a prezentat la medic. În urma investigaţiilor, a primit confirmarea că leziunea sa era de fapt un melanom malign, care, datorită faptului că a fost detectat precoce, a putut fi rezecat și tratat.

De curând, Hamilton a postat un mesaj pe pagina de Twitter a echipei, încercând să o găsească pe cea care i-a salvat viaţa. Nadia Popovici a lucrat ca voluntar la diferite spitale. Fata a primit o bursă de 10.000 de dolari din partea echipei de hochei pentru a-i acoperi cheltuielile aferente studiilor medicale pe care își dorește să le urmeze.

Citiți și: Nouă descoperire în lupta anticancer


Notă autor:

https://www.nytimes.com/2022/01/02/sports/hockey/canucks-cancer-manager-fan.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe