Newsflash
Internaționale

Sănătatea în 2022

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - ian. 7 2022
Sănătatea în 2022

Experţii propun mai multe strategii pentru a avea grijă de sănătate în 2022, iar pandemia de COVID-19 rămâne în prim-plan.

Vaccinarea continuă să fie prima recomandare pentru protecţia împotriva COVID-19. Conform datelor oficiale din SUA, vaccinarea populaţiei a prevenit 1,1 milioane de decese legate de COVID-19, peste 10,3 milioane de spitalizări și aproape 36 de milioane de infectări.

Deși unele studii avertizează că vaccinurile existente în prezent nu ar proteja împotriva infectării cu Omicron, acestea reduc totuși numărul spitalizărilor și al deceselor, lucru valabil în special dacă dozele booster au fost administrate.

Câţiva specialiști estimează că SUA vor putea depăși valul cauzat de varianta Omicron până la sfârșitul lunii ianuarie și că 2022 va însemna și sfârșitul pandemiei. De asemenea, pe viitor se vor putea evalua mai bine modul și viteza de transmitere pentru SARS-CoV-2.

Specialiștii nu cunosc încă evoluţia sezonieră a acestui virus, însă există un precedent al altor coronavirusuri cu un pattern sezonier. Pentru a exista tranziţia pandemie-epidemie, ţările trebuie să își construiască imunitatea, deci mai multe persoane trebuie să se vaccineze, iar în contextul în care încă există persoane care refuză vaccinarea, tranziţia ar putea dura mai mult.

În Israel, valul de infectări cauzate de Omicron ar putea conferi ţării imunitate „de turmă”, însă cu riscuri pentru indivizi și pentru sistemul de sănătate. De aceea, experţii recomandă ca această imunitate la nivel populaţional să fie atinsă prin intermediul vaccinării.

Citiți și: Infectări în Antarctica


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2021/12/29/health/pandemic-proof-resolutions-healthy-2022-gupta-wellness/index.html
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-59853772

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe