Newsflash
Internaționale

Sanofi a început testele clinice pentru cel de-al doilea vaccin anti-COVID

de Dorina Novac - mar. 15 2021
Sanofi a început testele clinice pentru cel de-al doilea vaccin anti-COVID

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat, vineri, începerea studiilor clinice pentru cel de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19.

Primul ser dezvoltat de Sanofi, alături de partenerul său britanic GlaxoSmithKline, se află încă în faza de testare. Cel de al doilea ser este dezvoltat alături de Translate Bio, o companie americană specializată în biotehnologie.

SANOFI

„Sanofi şi Translate Bio”, o companie de biotehnologie americană asociată cu francezii, încep un studiu clinic 1/2 dedicat vaccinului lor candidat împotriva COVID pe bază de ARN mesager, a anunţat grupul într-un comunicat, informează Le Figaro.

Testele de fază 1 şi 2 sunt primele efectuate pe oameni în cadrul dezvoltării unui tratament. Scopul acestora este de a oferi informații cu privire eficacitatea produsului, precum și de a verifica dacă este sau nu periculos pentru utilizare.

Citește și: Marile companii continuă cursa în căutarea vaccinului COVID-19

Potrivit sursei citate, studiile din faza a treia, efectuate pe mai multe persoane, vor dezvălui eficacitatea vaccinului.

În acest caz, Sanofi va realiza aceste prime teste pe 415 persoane și așteaptă primele rezultate pentru al treilea trimestru în vederea lansării fazei următoare.

„Acesta este cel de-al doilea vaccin dezvoltat de Sanofi împotriva coronavirusului. Primul ser, dezvoltat împreună cu firma britanică GlaxoSmithKline (GSK), funcţionează diferit, pe baza unei proteine recombinante”, transmite sursa citată.

Dezvoltarea sa a întârziat însă câteva luni, iar testarea este doar în faza a doua. Grupul speră să-l poată lansa la sfârşitul anului 2021.

De asemenea, Sanofi a anunțat că va ajuta la îmbutelierea vaccinurilor anti-COVID dezvoltate de alte grupuri: Pfizer şi Johnson & Johnson, al cărui vaccin tocmai a fost autorizat în UE.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe