Newsflash
Internaționale

Sarcina la vârstă înaintată

de Dr. Diana Andronache - iun. 10 2022
Sarcina la vârstă înaintată

În ultimii ani a crescut vârsta medie la care o femeie decide că e momentul să devină mamă.

 p3Această tendinţă spre maternitate la o vârstă mai înaintată este atribuită unor motive educaţionale, profesionale, financiare și personale. Din păcate însă, alegerea de a întârzia acest moment aduce cu sine un declin al fertilităţii, prin prisma vârstei.

Crioconservarea ovocitelor pare să asigure o rată de succes a sarcinii mai mare, comparativ cu utilizarea embrionilor proaspeţi obţinuţi prin tehnici de reproducere asistată, arată un studiu amplu efectuat în SUA.

Rezultatele studiului arată, de asemenea, că screeningul genetic efectuat în etapa de preimplantare, cu embrioni din ovule congelate, a dus la rate mai mici de avort spontan și la rate mai mari de nașteri vii. Un astfel de screening permite transferuri unice de embrioni, iar o sarcină unică este considerată a fi mai sigură atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Citiți și: Teclistamab, util în mielomul multiplu recidivat sau refractar

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe