Newsflash
Internaționale

Sarcinile, amânate din cauza pandemiei

de Dr. Alina SIMACHE - apr. 23 2021
Sarcinile, amânate din cauza pandemiei

Femeile din Brazilia au fost recent sfătuite să evite sarcinile în perioada următoare, ţara confruntându-se cu efectele devastatoare ale variantei braziliene a noului coronavirus (P.1.), care pare să afecteze semnificativ gravidele.

Foto 3

În plus, spitalele sunt copleșite de numărul din ce în ce mai mare de pacienţi în stare gravă, cu necesar de intubaţie orotraheală, ajungându-se la un deficit de materiale esenţiale pentru realizarea procedurilor medicale specifice.
„Dacă este posibil, amânaţi puţin sarcina până la un moment mai bun. (...) Experienţa clinică a specialiștilor arată că această nouă variantă se comportă mai agresiv la femeile însărcinate”, a declarat Raphael Parente, reprezentant al Ministerului Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

ETICHETEsarcinacovid

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe