Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Sarcinile, amânate din cauza pandemiei

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 23 aprilie 2021

Femeile din Brazilia au fost recent sfătuite să evite sarcinile în perioada următoare, ţara confruntându-se cu efectele devastatoare ale variantei braziliene a noului coronavirus (P.1.), care pare să afecteze semnificativ gravidele.

Foto 3

În plus, spitalele sunt copleșite de numărul din ce în ce mai mare de pacienţi în stare gravă, cu necesar de intubaţie orotraheală, ajungându-se la un deficit de materiale esenţiale pentru realizarea procedurilor medicale specifice.
„Dacă este posibil, amânaţi puţin sarcina până la un moment mai bun. (...) Experienţa clinică a specialiștilor arată că această nouă variantă se comportă mai agresiv la femeile însărcinate”, a declarat Raphael Parente, reprezentant al Ministerului Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Etichete: sarcina covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.