Newsflash
Internaționale

Se extinde carantina pentru Shanghai?

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 8 2022
Se extinde carantina pentru Shanghai?

China a trimis peste 10.000 de cadre medicale, dintre care 2.000 din medicina militară, pentru a ajuta la eliminarea focarului de COVID-19 izbucnit în Shanghai.

shanghaiShanghai, capitala Chinei, a intrat în carantină luni, 28 martie, pentru zece zile, cu planul de a-i testa în masă pe toţi cei 26 de milioane de rezidenţi. Testarea a început în aceeași zi cu locuitorii din partea de est orașului, zonă care ar fi trebuit să iasă din lockdown vineri, 1 aprilie. Însă carantina a fost menţinută ulterior atât în vestul, cât și în estul orașului.

Luni, 4 aprilie, China a raportat 13.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, dintre care aproximativ 12.000 au fost asimptomatice. Aproape 9.000 de cazuri au fost depistate în Shanghai. La 27 martie, capitala înregistra 3.500 de cazuri (70% din totalul naţional), dintre care doar 50 simptomatice.

Majoritatea fabricilor și companiilor din domeniul finanţelor și-au continuat activitatea în Shanghai, cu izolarea personalului, un lockdown prelungit putând avea însă un impact economic semnificativ.

„Zero-COVID”

Strategia „zero-COVID” a guvernului chinez presupune o testare masivă, pentru depistarea cât mai multor cazuri de infectare și izolarea persoanelor pozitive, fie că acestea prezintă simptome sau nu.

În acest moment în Shanghai există pavilioane expoziţionale transformate în centre de izolare, pline de paturi separate între ele prin paravane, în care stau persoanele cu simptome moderate sau fără simptome.

Carantina din orașul Shanghai a fost grevată de numeroase dificultăţi: de la probleme cu necesarul de alimente la probleme cu personalul și cu facilităţile necesare centrelor de izolare construite în grabă.

Unii locuitori testaţi pozitiv au rămas la domiciliu din cauza paturilor insuficiente în aceste centre sau din cauza lipsei mijloacelor de transport către centre. În partea de vest a orașului, angajaţii au fost testaţi în grupuri de câte zece simultan. În caz de pozitivare a probei, fiecare persoană era testată separat.

Citiși și: S-a vaccinat de 90 de ori


Notă autor:

https://abcnews.go.com/Health/wireStory/china-sends-military-shanghai-covid-outbreak-83857725

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe