Newsflash
Internaționale

Se modifică metoda de vaccinare împotriva variolei maimuţei?

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - aug. 12 2022
Se modifică metoda de vaccinare împotriva variolei maimuţei?

Guvernul american consideră că o modificare a modului în care medicii administrează vaccinurile împotriva variolei maimuţei poate ajuta la creșterea accesului populaţiei la aceste metode de prevenţie.

vaccinareÎn urma declarării epidemiei de variola maimuţei ca urgenţă medicală în SUA, autorităţile iau în considerare administrarea vaccinului Jynneos intradermic, și nu subcutanat. Acest lucru ar permite administrarea unei doze de cinci ori mai mici decât cea administrată în prezent
subcutanat. Administraţia pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite încă analizează această decizie.

Trecerea de la administrarea subcutanată la cea intradermică a fost deja realizată pentru vaccinurile antigripal și antirabic. La nivelul pielii există celule dendritice care ajută vaccinul să stimuleze sistemul imun. Răspunsul la vaccinarea împotriva variolei maimuţei se bazează pe generarea de anticorpi.

Însă administrarea pe această cale trebuie să fie supusă unor teste pentru a vedea cu exactitate dacă este eficientă sau nu. În plus, anumiţi specialiști consideră că injectarea intradermică este mai dificil de realizat. Asistenta care administrează preparatul intradermic trebuie să aibă experienţă în acest sens.

Aproximativ 150.000 de doze de vaccin Jynneos vor ajunge în SUA în septembrie, cu o lună mai devreme decât estimările iniţiale. Până acum, 602.000 de doze de vaccin au fost livrat în diferite state americane. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a estimat că minimum 1,5 milioane de persoane din SUA sunt eligibile pentru vaccinarea împotriva variolei maimuţei.

Citiți și: Un vaccin care țintește subvariantele Omicron ar putea fi aprobat în toamnă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe