Newsflash
Internaționale

Shanghai, în carantină extinsă

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 1 2022
Shanghai, în carantină extinsă

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 a determinat autorităţile din Shanghai să decidă cel mai extensiv lockdown de la începutul pandemiei, pentru cei 26 de milioane de locuitori.

        Carantina este însoţită de testarea masivă a populaţiei pe o durată de nouă zile.

        Rezidenţii zonei situate la est de râul Huangpu, care străbate orașul Shanghai, au fost carantinaţi la domiciliu începând cu luni, 28 martie, până vineri. Testarea lor a fost iniţiată luni dimineaţă. Ulterior, ei vor părăsi lockdownul, urmând a intra în carantină, tot pentru cinci zile, rezidenţii zonei de vest.

        Au fost detectate 3.500 de cazuri de infectare, duminica trecută, reprezentând aproximativ 70% din numărul total de la nivel naţional. Dintre acestea, doar 50 au fost cazuri simptomatice. Capacitatea de testare în Shanghai a fost de aproximativ trei milioane de persoane în ultima lună, însă experţii avertizează că nu ar fi suficientă, din cauza rapidităţii răspândirii virusului. Carantina instituită a fost gândită pentru a menţine un număr fix de infectări și pentru a permite un control al răspândirii virusului.

 


Notă autor:

https://www.reuters.com/world/china/shanghai-reports-record-asymptomatic-covid-cases-lockdowns-begin-2022-03-28/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe