Newsflash
Internaționale

Simptomele nu sunt un indicator pentru răspândirea virusului SARS-CoV-2

de Dorina Novac - apr. 5 2022
Simptomele nu sunt un indicator pentru răspândirea virusului SARS-CoV-2

Primul studiu din lume la care au participat voluntari dispuşi să se expună în mod deliberat la SARS-CoV-2 a ajuns la concluzia că simptomele nu au nicio legătură cu probabilitatea ca o persoană infectată să transmită boala.

Concluziile studiului scot în evidenţă dificultatea prevenirii infecţiilor comunitare în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează asupra unei creşteri a numărului de cazuri, scrie Agerpres.

simptome COVID

Proiectul de cercetare, derulat de compania Open Orphan în colaborare cu Imperial College din Londra, a arătat că, printre cei 18 participanţi care au contactat COVID-19, severitatea simptomelor sau absenţa simptomelor nu a avut nicio legătură cu încărcătura virală prezentă în căile aeriene.

Citește și: Studiu: peste 200 de simptome asociate COVID-ului lung

Concluziile studiului au fost publicate în revista ştiinţifică Nature Medicine.

În cadrul studiului, 36 de tineri fără un istoric de infectare sau vaccinare au fost expuşi la tulpina iniţială SARS-CoV-2 şi au fost monitorizaţi în spaţii de carantină.

Întrucât în cazul a doi dintre voluntari a fost detectată în cele din urmă prezenţa anticorpilor, aceştia au fost excluşi din studiu. Puţin peste jumătate dintre participanţi au contractat virusul.

Nu s-au produs alte evenimente adverse, iar studiul expunerii umane deliberate s-a dovedit a fi unul sigur şi bine tolerat în cazul adulţilor tineri şi cu o stare bună de sănătate, a precizat echipa de cercetători la începutul anului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe